ASSALOMU ALAYKUM "MALHAMUZ"GA HUSH KELIBSIZ!

четверг, 16 июня 2016 г.

asal

АСАЛ.


Пайғамбаримиз (с.а.в) "Асал
енглар, зеро асал бўлган уйга
фаришталар рахмат
тилашади. Асал еган
кишининг ошкозонига минг
даво киради ва
миллионларча гунох
узоқлашади. Бир киши ўлса
ва баданида асал бўлса,
баданини жаханнам оташи


куйдирмайди. Хар куни
эрталаб асал шарбати
ичганлар касал бўлишмайди.
Менимча асал каби шифо
йўк", деганлар.
Асал ошкозон ва ичаклар
фаолиятининг бузилишига
шифо; ошкозон ва 12
бармокли ичакдаги яра ва
ташки яраларнинг битишини
таъминлайди. Ревматизм,
юрак, ўпка, жигар ва тери
касалликларига шифо.
Томирларнинг қаттиклиги,
асаб бузилиши ва анемияга
фойдалидир. Асал хам ич
қотишини кетказадиган
хамда ич
кетишини )диареяни)
тўхтатадиган доридир. Асал
ейиш кишини ёшартиради,
кишига кувват бахш этади.
Шифоли томонларидан
ташкари, асал чакалоклардан
тортиб карияларгача керакли
озик моддаси хисобланади.
Хакикий асал ари патагидан
олинганидан 4-5 хафта сўнгра
кристаллашишни бошлайди.
Котган асалнинг кристаллари
нозик бўлади. Катта
кристалли асалнинг сифати
паст. Баъзи асал турлари
кристаллашмайди.
Олий сифатли асал бахор
бошларида ва ёзда олинган
асалдир. Дори сифатида
қўлланиши у.н айнан шундай
асал танланиши к.к.
Бахорнинг охирларида
олинган асал унчалик
шифоли бўлмайди.
* Бир нухот донасидек
прополис (асал елими) ва
микдордаги асал муми асал
б.н 1 га чайналса, оғиз ва
бурун томирларидаги
тикилишларни кетказади.
* Варикоз, гангрена, оғиз
яралари, чипкон, теридаги
яллигланишли яраларга асал
суриш шифолидир.
* Асал кўз ва кўз яраларига
малхам, оғизни тозаловчи ва
томир очувчи сифатида
қўлланилади.
* Қулокка 1 хил микдорда
асал ва илик сувда эритилган
тош тузи дамланса, қулокни
яллиғланишдан тозалайди.
* Ангина шишганида оғизда
асал тутиш фойдали.
* Асал уйкусизликка яхши
даводир.
* Канд касали бўлган
беморлар хам 1 чой
кошиғидан бошлаб, хар кун 1
чой кошигидан 1 ош
кошигигача асал ейишлари
мумкин ва хакикий асалнинг
давоси б.н бу касалликдан
кутилишади.
АСАЛ таом б.н 1 га ёки
таомдан кейин ейилса, шифо
хусусиятини йўкотади,
аллергик таъсир килиши
мумкин. Асалнинг кўпи
семиртиради, дангаса килади,
уйкучи килиб куяди.
Даволаниш умидида асал
ейишни хохлаган киши хар
куни эрталаб ё кечкурун оч
коринга 1 кошик асал ейиши
к.к. Факат еган асали таом
ўрнига утади, яъни унинг
кетидан таом ейилмайди.
Асал б.н 1 га сув ичиш
мумкин. Эрталаб ва кечкурун
таомдан аввал 1 чой кошик
асал ейиш мумкин..
1 неча кун факат асал б.н кун
кечирмокчи бўлганлар хар
куни 100-150 гр асал
ейишлари мумкин. Хар куни
асал ейдиганларнинг кунда 1
ош кошиғидан куп асалга ёки
бошка ширинликларга
эхтиёжи колмайди.
Асални бармок б.н ёки тахта
кошикда ейиш суннатдир.
Асал совутгич (холодилник)
ёки музлатгичларда эмас,
балки салкин ва коронгу
жойларда сакланиши керак.
Агар асал солинган шиша ёки
тахта идиш каттик ёпилса,
ундаги асал шифобахш
хусусиятини йукотмасдан
йиллар давомида сакланиши
мумкин.
Асал таркибида 18% сув, 40%
мева канди (фруктоза), 34%
узум канди (глюкоза), 04%
бошка кандлар, 03% протеин,
7,1% темир тузлар,
микроэлементлар,
ферментлар, витаминлар ва
бошка моддалар булади.
Асал лабараторияда бу
таркибга кура глюкоза ва
фруктозаси текширилади.
Умуман асалда глюкоза ва
фруктоза нисбатан
меъёрларга тугри келса,
ундаги бошка моддаларнинг
нисбатлари хам тугри келади.
Афсуски бугун бу
текшишириш уз ахамиятини
йукотган. Чунки Туркияда
гени узгартирилган глюкоза
ва фруктозалар ишлаб
чикарилмокда ва хориждан
келтирилган синтетик асал
аромати кулланилмокда. Бу
шаклда яхши хидли турли
аралашмалар асал сифатида
бозорга чикарилмокда.
Бу сохтакорликни исбот
килиш кийин иш, чунки
Туркияда бу сохада етарлича
лабаратория ва мутахасислар
Ҳатто пашша ҳам аччиқ нарсага эмас,
ширага ёпишади Бугун кун давомида Асалари ва пашша
ҳақидаги фикрни мушоҳада қилиб юрдим.
Оддий гап замирида оламча маъно
мужассам-а!
.
Чиндан ҳам Асалари яратган асалга пашшалар аллақаёқлардан етиб келади ва
(эгасидан сўраб ўтирмай) талашга тушади...
Асалари эса ҳеч қачон пашшанинг
“маҳсулоти”ни ҳатто изламайди ҳам!!
Ўзи пашша бирор маҳсулот яратганини
эшитганмисиз? Асал-ку асал, уни талаб еганларни тушунса
бўлар.
Бироқ, ўша ярамас пашша сўраб-нетиб
ўтирмасдан инсоннинг ҳам қонини
сўраверади... Шумлигини қаранг, одам
асабий ҳаракатга тушганида қони кўпиришини билгандек ўша газанда аввал
қулоқнинг остида виз-виз қилади.
Асабийлашган баъзи одамлар аямасдан
ўзининг қулоғи остига шапалоқ тортиб
юборади. Ана шундан кейингина
пашшавой кўпирган қонингизни мазза қилиб сўради...
Бу масалсимон гаплардир, албатта.
Ҳаётимизда айнан Асаларига ўхшаб турфа
маҳсулотлар яратиб яшайдиган
саховатпеша Инсонлар кўп, улар
яратганини пашшадек талаб кун кечирадиган очофат, манфурлар ҳам кам
эмас...
Асаларини олқишлаймиз, ярамас пашшани
аёвсиз яксон қиламиз.
Афсуски, Асаларидек бебаҳо инсонларни
асраб-авайлаш ҳам осонмас, пашшадан баттар нусхаларни йўқотиш, аниқроғи,
уларнинг зарарли ва заҳарли иллатларини
бартараф этиб яшаш эса ундан минг чандон
қийиндир...
 давамини  malham1uz.blogspot.com га кириб укинглар

Комментариев нет:

Отправить комментарий