Наука,
В молоке нашли угрозу человечеству
Бактерия на коже коров содержит ранее не известный науке
ген, обеспечивающий устойчивость микроорганизма к антибиотикам.
Статья исследователей из Института ветеринарной
бактериологии Бернского университета (Швейцария) опубликована в журнале
Scientific Reports.
Речь идет о безвредной бактерии Macrococcus caseolyticus,
которая, кроме сырого коровьего молока, есть также в








Сибир федерал университети олимлари балиқ маҳсулоти,
айниқса, қизил балиқ умрни узайтиришини ўз тадқиқотларида яна бир карра
синовдан ўтказишди. Уларнинг айтишича, ҳатто балиқнинг консерваланган кўриниши
ҳам организм учун ўта фойдали ҳисобланаркан. Бунга балиқ таркибидаги Омега-3
кислотаси сабабчидир. Айнан у қон томирларни тозалайди, юрак фаолиятини меъёрий
даражада ушлаб туради, қариш учун хизмат қилувчи тўқималар фаолиятини сезиларли
даражада секинлаштиради. Бундай натижага эришиш учун мавсум бошланишидан то
тамом бўлганга қадар ҳафтасига ҳеч бўлмаганда икки маротаба балиқ маҳсулоти
истеъмол қилинса кифоя экан.