🏻САТТАРОВ Абдуқодир💕Зардобнинг 13 та фойдали хусусияти
Сут, қатиқ ва зардобнинг шифолигини дастлаб машҳур юнон шифокори Гиппократ аниқлаган. Зардоб – қатиқ (айрондан) сузма тайёрлашда ажралиб чиққан сел (сариқ сув). Зардобда сут таркибидаги маъданли тузлар, жавҳарлар ҳамда микроэлементлар мавжудлиги кўрсатилади. Сузмада қатиқдаги оқсил, ёғ қолади, зардобга эса сув, сут қанди ҳамда витаминларнинг кўп қисми ўтади. Зардоб қайнатилиб, сўнг совитилиб ичилади. Халқ
табобатида зардоб кўп хасталикларни даволашда қўлланилади (жигар, буйрак, истисқо, гипертония, бўғин оғриқлари ва бошқалар). Бинобарин, бундай серхосият неъматни сира ҳам тўкиб ташламаслик керак.
Ҳозирги кунга қадар ўз аҳамиятини йўқотмаган фойдали маслаҳатлар
Сўйилган ҳайвоннинг ичак-чавоғидан таом тайёрланганда қўлланса ҳидни кетказиш учун зардоб билан билан ювилади.
Зардоб қўшиб тайёрланган қурут қон босимини пасайтиради, иштаҳани очади, сафрони яхши ҳайдайди, чанқоқни қондиради, тумов, йўтални даволайди, уни сувда ивитиб бошга суртилса, соч тўкилишининг олдини олади.
Зардоб сув ўрнида ишлатилиб, хамир қорилади ва нон ёпилади. Хамиртурушсиз зардобли хамирдан шифобахш чучвара, манти жилди ҳамда угра тайёрланади.
Гуруч илиқ сувда ювилгач, 5-6 соат ивитиб қўйилади, сўнгра мантиқасқон лаппагига дока ёйилади ва устига гуруч солиниб, то юмшагунча буғлаб пиширилади. Зардоб қозонга қуйилиб, пиёз ва сабзи солинади ҳамда ёғлик гўштдан думалатилган қийма солиб қайнатилади, пишгач, ҳалиги гуруч қўшилади. Қадимий мастава ана шу тарзда тайёрланади.
Зардобнинг ҳар бир литрига бир ош қошиқ ҳисобида асал аралаштирилиб қайнатилади, совитиб, шишаларга қуйилиб, совитгичда сақланади ҳамда яхна ичимлик сифатида ёзда ичилади.
Жиғилдон қайнаса, уч ҳўплам зардоб ичилади, бу жиғилдон қайнашини дарҳол қолдиради. Янги гўшт қайнатилиб совитилган зардобга ботириб қўйилса, бир неча кунгача айнимайди ва таъми янада яхшиланади.
2 литр зардобга 0,5 кило қўй гўшти, 1 бош пиёз ва 2 дона шолғом солиниб пиширилган қайнатма шўрва кони фойда.
Ярим литр зардобга 1 ош қошиқ сариёғ, бир оз мурч солиб, қайнатинг ва қаттиқ нон ботириб есангиз шамоллаганда яхши терлатади, ўралиб ётсангиз, бу яхши шифо.
Зардоб ачиб қолган бўлса, уни илитиб, сочларни ва юзларни ювсангиз ижобий фойда оласиз.
Қандли диабетни даволаш даврида бемор ичадиган асосий суюқлик қатиқ зардоби бўлмаслиги керак.
Сут қайнаётганда (2 литр) 2 ош қошиғида қатиқ қўшиб юборсангиз, оқсил ивиб ажралади, уни сузиб олиб, творог тайёрланг, зардобини эса қанд касали бор одамлар ичсин. Шу мақсадда қатиқ зардобини қайнатиб ичса ҳам бўлаверади.
Шарқнинг улуғ алломалари фалаж, шол дардини даволашда 3 кун ҳеч нарса емай, ичмай фақат ҳар куни кечга бориб, 1 литр қатиқ зардобини бирдан ичиб, ични ювиб, тозалаш лозимлигини тавсия қилганлар.👉🏻Бошқаларга ҳам юборинг! Улашувчи ҳам амал қилганлик савобини олади, Ин Ша Аллоҳ!👉Cоғлиғингиз учун севимли канал🌸Сизлар билан доим биргамиз 🌷Дўстларингиз билан бўлишинг 🙏🏼💞 Ранг баранг хабарлар ,турли касалликлар ва уларни олдини олиш.💕 Эҳсоннинг мукофоти, фақат эҳсондир. (Роҳман - 60)
Бошқаларга ҳам эҳсон қилиб канални улашинг, Аллоҳ ҳам эвазига сизга фақатгина эҳсон қилади ИНШААЛЛОҲ🤲💕 Биз билан бирга қолинг афсусланмайсиз Бизни кузатиб боринг!!! 👉🏻🌷сайтда www.malhamuz.blogspot.com
телеграмда 👉 @malhamuz ёки онлайн телеграмда 🌷🥀🕊 https://t.me/malhamuz
Сут, қатиқ ва зардобнинг шифолигини дастлаб машҳур юнон шифокори Гиппократ аниқлаган. Зардоб – қатиқ (айрондан) сузма тайёрлашда ажралиб чиққан сел (сариқ сув). Зардобда сут таркибидаги маъданли тузлар, жавҳарлар ҳамда микроэлементлар мавжудлиги кўрсатилади. Сузмада қатиқдаги оқсил, ёғ қолади, зардобга эса сув, сут қанди ҳамда витаминларнинг кўп қисми ўтади. Зардоб қайнатилиб, сўнг совитилиб ичилади. Халқ
табобатида зардоб кўп хасталикларни даволашда қўлланилади (жигар, буйрак, истисқо, гипертония, бўғин оғриқлари ва бошқалар). Бинобарин, бундай серхосият неъматни сира ҳам тўкиб ташламаслик керак.
Ҳозирги кунга қадар ўз аҳамиятини йўқотмаган фойдали маслаҳатлар
Сўйилган ҳайвоннинг ичак-чавоғидан таом тайёрланганда қўлланса ҳидни кетказиш учун зардоб билан билан ювилади.
Зардоб қўшиб тайёрланган қурут қон босимини пасайтиради, иштаҳани очади, сафрони яхши ҳайдайди, чанқоқни қондиради, тумов, йўтални даволайди, уни сувда ивитиб бошга суртилса, соч тўкилишининг олдини олади.
Зардоб сув ўрнида ишлатилиб, хамир қорилади ва нон ёпилади. Хамиртурушсиз зардобли хамирдан шифобахш чучвара, манти жилди ҳамда угра тайёрланади.
Гуруч илиқ сувда ювилгач, 5-6 соат ивитиб қўйилади, сўнгра мантиқасқон лаппагига дока ёйилади ва устига гуруч солиниб, то юмшагунча буғлаб пиширилади. Зардоб қозонга қуйилиб, пиёз ва сабзи солинади ҳамда ёғлик гўштдан думалатилган қийма солиб қайнатилади, пишгач, ҳалиги гуруч қўшилади. Қадимий мастава ана шу тарзда тайёрланади.
Зардобнинг ҳар бир литрига бир ош қошиқ ҳисобида асал аралаштирилиб қайнатилади, совитиб, шишаларга қуйилиб, совитгичда сақланади ҳамда яхна ичимлик сифатида ёзда ичилади.
Жиғилдон қайнаса, уч ҳўплам зардоб ичилади, бу жиғилдон қайнашини дарҳол қолдиради. Янги гўшт қайнатилиб совитилган зардобга ботириб қўйилса, бир неча кунгача айнимайди ва таъми янада яхшиланади.
2 литр зардобга 0,5 кило қўй гўшти, 1 бош пиёз ва 2 дона шолғом солиниб пиширилган қайнатма шўрва кони фойда.
Ярим литр зардобга 1 ош қошиқ сариёғ, бир оз мурч солиб, қайнатинг ва қаттиқ нон ботириб есангиз шамоллаганда яхши терлатади, ўралиб ётсангиз, бу яхши шифо.
Зардоб ачиб қолган бўлса, уни илитиб, сочларни ва юзларни ювсангиз ижобий фойда оласиз.
Қандли диабетни даволаш даврида бемор ичадиган асосий суюқлик қатиқ зардоби бўлмаслиги керак.
Сут қайнаётганда (2 литр) 2 ош қошиғида қатиқ қўшиб юборсангиз, оқсил ивиб ажралади, уни сузиб олиб, творог тайёрланг, зардобини эса қанд касали бор одамлар ичсин. Шу мақсадда қатиқ зардобини қайнатиб ичса ҳам бўлаверади.
Шарқнинг улуғ алломалари фалаж, шол дардини даволашда 3 кун ҳеч нарса емай, ичмай фақат ҳар куни кечга бориб, 1 литр қатиқ зардобини бирдан ичиб, ични ювиб, тозалаш лозимлигини тавсия қилганлар.👉🏻Бошқаларга ҳам юборинг! Улашувчи ҳам амал қилганлик савобини олади, Ин Ша Аллоҳ!👉Cоғлиғингиз учун севимли канал🌸Сизлар билан доим биргамиз 🌷Дўстларингиз билан бўлишинг 🙏🏼💞 Ранг баранг хабарлар ,турли касалликлар ва уларни олдини олиш.💕 Эҳсоннинг мукофоти, фақат эҳсондир. (Роҳман - 60)
Бошқаларга ҳам эҳсон қилиб канални улашинг, Аллоҳ ҳам эвазига сизга фақатгина эҳсон қилади ИНШААЛЛОҲ🤲💕 Биз билан бирга қолинг афсусланмайсиз Бизни кузатиб боринг!!! 👉🏻🌷сайтда www.malhamuz.blogspot.com
телеграмда 👉 @malhamuz ёки онлайн телеграмда 🌷🥀🕊 https://t.me/malhamuz
👍👍👍
ОтветитьУдалить